Workshops

Workshops

"Wat doet die man met al die kennis" werd mij onlangs gevraagd toen ik weer een draai introductie op de klei academie gaf. Nou, doorgeven dus!

In de 80e jaren heb ik veel mensen opgeleid tot pottenbakker in een werfkelder in Utrecht. Klei was het plezier waar het om draaide. De ervaring is alleen maar groter geworden en ik blijf het heerlijk vinden om de kneepjes van het klei vak te delen. Vanaf nu geef ik weer keramiek workshops met als specialisatie draaitechnieken in mijn eigen atelier in Maurik.

Drie weken per jaar( en een enkel weekend) zet ik voor iedere deelnemer een eigen draaischijf neer. 5 dagen intensief leren en genieten. De workshop is niet alleen bedoeld voor beginners, maar zeker ook voor -ver- gevorderde draaiers en keramiekstudenten. Door de gedegen individuele manier van lesgeven krijg je veel aandacht.

Praktisch

Data 2020 weken:
-voorjaar- 13 - 17 april
-zomer- 19 - 23 juli
-najaar- 19 - 23 oktober

Lestijden: 10-12.30 uur /14.30-16.30 uur. De pottenbakkerij is de hele dag geopend, zodat je kunt werken zolang je wilt. Tussen de middag krijg je een heerlijke lunch , bij mooi weer in de boomgaard.

Prijzen

De Prijs voor de 5 daagse workshop is € 395.-

De prijs is inclusief BTW ; gebruik alle materialen en gereedschappen; koffie thee en lunch en het meenemen van 5 geglazuurde potten. Na afloop bak ik de werkstukken eerst biscuit en daarna kun je na een paar weken op afspraak je werkstukken komen glazuren en bak ik deze op 1270 gr gereduceerd in de gasoven.

Inschrijven en direct betalen doe je via de website. Er is ook een mogelijkheid om je via de mail aan te melden met een aanbetaling van € 100.- Voor de rest van het bedrag ontvang je dan 4 weken voor aanvang een rekening. Voor meer info kun je mij natuurlijk altijd bellen of mailen.

Meld je aan voor een workshop

De Voorjaar Workshop van 13-17 april

deze week is bijna volgeboekt.  Bel svp voor meer informatie

Totaal

willibrord börger

Overnachting

Voor wie niet direct in de buurt woont of het gewoon gezellig vindt zijn er 2 kamers (vanaf € 25 pppd) in huis beschikbaar. Ook kun je overnachten in een prachtig romantisch tuinhuisje in de boomgaard. Maar als je dat liever doet mag je je tent onder de appelboom opzetten ( € 12.-pppd).Op het terrein staat een compost toilet.  Welkom vanaf zondagavond tot zaterdag ochtend. In het tuinhuisje kan gekookt worden.  In de buurt, sommige op loopafstand,  zijn ook diverse B&B en campings.

Maurik is prachtig gelegen in het rivieren gebied. Als je hier de dijk afloopt ben je zo op het Eiland van Maurik; een groot recreatie gebied waar je heerlijk kunt zwemmen en bij mooi weer  op strandjes kunt liggen. Als je met het pontje overvaart wandel of fiets je door de schitterende bossen van de Utrechtse Heuvelrug.

Bel mij 06-27255953 of mail info@devogelpot voor de overnachting info.
Er is ook een mogelijkheid om met een groep een workshop te volgen.

Over mij

Opgeleid als docent (pedagogische academie) specialisatie handvaardigheid, daarna vele keramiek cursussen en stage in binnen en buitenland. Met mijn vogelpotten en tuinkeramiek reis ik zomers naar keramiek markten in heel Europa.

Door mijn jarenlange ervaring (pottenbakkerij de Vogelpot draait er zo’n 5 ton klei per jaar doorheen) kun je bij mij alle kneepjes van het vak leren. Uitgebreid centreren , niet met kracht maar met techniek en adem; optrekken; hoog- en groot draaien, snel- en serie draaien. En alle mogelijke vormen; cilinders, kopjes, schotels, deksels, borden, kopjes, theepotten, schalen ook ovaal etc. en oren trekken en afdraaien en glazuren. En natuurlijk leer ik je graag mijn vogelpotten en tuinkeramiek draaien!