Workshops

Workshops

"Wat doet die man met al die kennis" werd mij onlangs gevraagd toen ik weer een draai introductie op de klei academie gaf. Nou, doorgeven dus!

In de 80e jaren heb ik veel mensen opgeleid tot pottenbakker in een werfkelder in Utrecht. Klei was het plezier waar het om draaide. De ervaring is alleen maar groter geworden en ik blijf het heerlijk vinden om de kneepjes van het klei vak te delen. Vanaf nu geef ik weer keramiek workshops met als specialisatie draaitechnieken in mijn eigen atelier in Maurik.

Drie weken per jaar( en een enkel weekend) zet ik voor iedere deelnemer een eigen draaischijf neer. 5 dagen intensief leren en genieten. De workshop is niet alleen bedoeld voor beginners, maar zeker ook voor -ver- gevorderde draaiers en keramiekstudenten. Door de gedegen individuele manier van lesgeven krijg je veel aandacht.

Praktisch

Lestijden: 10-12.30 uur /14.30-16.30 uur. De pottenbakkerij is de hele dag geopend, zodat je kunt werken zolang je wilt. Tussen de middag krijg je een heerlijke lunch , bij mooi weer in de boomgaard.

Prijzen

De prijs is inclusief BTW ; gebruik alle materialen en gereedschappen; koffie thee en lunch en het meenemen van 5 geglazuurde potten. Na afloop bak ik de werkstukken eerst biscuit en daarna kun je na een paar weken op afspraak je werkstukken komen glazuren en bak ik deze op 1270 gr gereduceerd in de gasoven

willibrord börger

 

Annuleren.

Door inschrijving verplicht je je tot het betalen van het gehele workshop bedrag.  De inschrijving is definitief na betaling van het inschrijfgeld á € 150.- De helft van dit bedrag vervalt als je tot 2 maanden voor aanvangsdatum annuleert. Tussen 1 en 2 maanden voor aanvang vervalt het inschrijfbedrag.  4 weken voor aanvang dient het gehele bedrag betaald te zijn en vindt er geen restitutie meer plaats.  Sluit eventueel zelf  een annuleringsverzekering af.

Overnachting

Voor wie niet direct in de buurt woont of het gewoon gezellig vindt is er een kamer (€ 40 pppd) in huis beschikbaar.( zorg zelf voor ontbijt . Koffie/thee in het atelier).  Ook kun je overnachten in een prachtig romantisch tuinhuisje in de boomgaard  (€ 250.- per week).  In het tuinhuisje staat een koelkast en er kan gekookt worden. Bedlinnen en handdoeken zijn aanwezig. Maar als je dat liever doet mag je je tent onder de appelboom opzetten ( € 15.-pppd).Op het terrein staat een zaagsel toilet.  Er is 1 gemeenschappelijke douche in het huis. In het tuinhuisje kan gekookt worden.  Er zijn  een supermarkt en diverse eetgelegenheden op looppafstand in het dorp.

Maurik is prachtig gelegen in het rivieren gebied. Als je hier de dijk afloopt ben je zo op het Eiland van Maurik; een groot recreatie gebied waar je heerlijk kunt zwemmen en bij mooi weer  op strandjes kunt liggen. Als je met het pontje overvaart wandel of fiets je door de schitterende bossen van de Utrechtse Heuvelrug.

Op loop/fietsafstand zijn er diverse campings en B&B in de buurt.  Bv:  Mini camping Eck & Wiel;  Camping de Waterspiegel Maurik ;    Theetuin aan de Limes 06 28649525 (Bedandbreakfastmaurik.nl );        BenBdebloesemgaard.nl  0344 689770 ;            B&B Gewoon Thuis Eck & Wiel;         B&B de Bataaf.nl Zoelen 06 55804906.

Er is ook een mogelijkheid om met een groep een workshop te volgen.

Over mij

Opgeleid als docent (pedagogische academie) specialisatie handvaardigheid, daarna vele keramiek cursussen en stage in binnen en buitenland. Met mijn vogelpotten en tuinkeramiek reis ik zomers naar keramiek markten in heel Europa.

Door mijn jarenlange ervaring (pottenbakkerij de Vogelpot draait er zo’n 5 ton klei per jaar doorheen) kun je bij mij alle kneepjes van het vak leren. Uitgebreid centreren , niet met kracht maar met techniek en adem; optrekken; hoog- en groot draaien, snel- en serie draaien. En alle mogelijke vormen; cilinders, kopjes, schotels, deksels, borden, kopjes, theepotten, schalen ook ovaal etc. en oren trekken en afdraaien. En natuurlijk leer ik je graag mijn vogelpotten en tuinkeramiek draaien! Bij deelnemers met ervaring gaan we samen de  houding/adem/techniek analyseren en eventueel verbeteren.