Info

Info

Contact

Willibrord Börger
Pottenbakkerij De Vogelpot
Molenstraat 1
4021 GD Maurik

Nederland

Tel. 06 2725 5953

E–mail: info@devogelpot.nl

Route

Openingstijden

De winkel in Maurik is alleen open als de potten buiten staan of na telefonische afspraak. (06 2725 5953)

Parkeren: aan de linker- of rechterkant van de weg, direct voor de winkel.

Over Willibrord Börger

Pottenbakker word je niet zomaar. Eens moet de eerste keer zijn dat je (aan)geraakt wordt door de klei. Dan ontdek je dat je klei naar je hand kan zetten en dat je met de nodige oefening de techniek meester kan worden. De liefde voor het vak heeft dan al serieuze vormen aangenomen. Van je hobby je beroep maken.

Ruim 40 jaar geleden besloot ik m’n leven in te richten naar daar waar mijn hart lag en nog steeds ligt. Het maken van potten is één, het maken van functionele potten is twee, potten met een functie dat spreekt me aan. Ik kwam in aanraking met de vogelpot, een pot die, zo bleek uit opgravingen en naspeuringen, rond 1600 dienst deed als spreeuwenpot. In kookboeken uit de middeleeuwen trof men recepten aan van spreeuwensoep en ander gevogelte. Die pot weer in de roulatie brengen, maar dan als geschikte nestpot, bleek een briljant idee.

Ik betrok een werfkelder aan de Oude Gracht in Utrecht, het werd nu echt. Een atelier, een winkel daar hoort een naam bij, dat is Pottenbakkerij De Vogelpot geworden, een naam die nog altijd de lading dekt. Sinds 1990 woon en werk ik in het Betuwse Maurik.

Het assortiment is in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld en uitgebreid. Nog altijd ontstaan er nieuwe ideeën want de klei biedt een onuitputtelijke bron van inspiratie. Potten die met liefde door mij worden gemaakt, met enthousiasme gekocht door de klant en met plezier bewoond door de vogels.

Willibrord Börger

willibrord börger

Leveringsvoorwaarden

 • Wij leveren zo snel mogelijk, vaak binnen 1 dag, maar in ieder geval binnen 30 dagen nadat uw betaling op onze rekening is bijgeschreven wordt uw bestelling, mits voorradig, verstuurd.
 • Iedere pot wordt goed verpakt.
 • Om het milieu te sparen, maken wij gebruik van recyclebaar verpakkingsmateriaal dat al een functie heeft gehad. Uw pakketje ziet er misschien niet zo fraai uit, maar de inhoud wordt goed beschermd en het milieu is ermee gediend.
 • De bezorging van uw bestelling wordt uitgevoerd door Post.nl.
  Als er onverhoopt tijdens het transport schade optreedt, meldt u dit dan direct aan De Vogelpot.
 • Op al onze producten zit 1 jaar garantie. Omruilen is mogelijk, eventueel in onze winkel op Molenstraat 1 in Maurik.
 • Indien het product niet aan uw verwachtingen voldoet, ontvangt u het aankoopbedrag (exclusief de verzendkosten) retour mits u het product goed verpakt en voldoende gefrankeerd, binnen 2 weken terugstuurt.
 • Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW.
 • Handgemaakte potten zijn unica. Dit betekent dat er verschillen in kleur en grootte kunnen zijn en ook dat de potten kunnen afwijken van de foto's op de website.
 • De verzend- en portokosten voor het eerste artikel zijn voor klanten in Nederland € 9,50 en voor klanten in België € 25,00.
  Voor ieder volgend artikel binnen dezelfde bestelling, wordt € 0,50 extra berekend.
 • Alle modellen, tekeningen, foto’s en teksten op deze website zijn geregistreerd en eigendom van pottenbakkerij De Vogelpot. Het is niet toegestaan deze op enigerlei wijze na te maken of te reproduceren.

Disclaimer

Bij de samenstelling van de inhoud van de website www.devogelpot.nl is grote zorgvuldigheid betracht.
Willibrord Börger aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van eventuele onjuistheden en/of gedateerde informatie.
Willibrord Börger mag de website naar eigen inzicht en op ieder door hem gewenst moment (laten) veranderen of beëindigen, met of zonder voorafgaande verwittiging. Willibrord Börger is niet aansprakelijk voor de gevolgen van verandering of beëindiging.
Binnen deze website zijn externe links opgenomen. Willibrord Börger is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de sites waarnaar wordt verwezen.

Auteursrecht

Het is niet toegestaan om deze website of gedeelten daarvan openbaar te maken, te kopiëren of op te slaan zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Willibrord Börger.

Deze disclaimer is van toepassing op elke pagina van de website www.devogelpot.nl